Direktlänk till inlägg 22 april 2012

Det finns inget dåligt väder...

Av Anders o Lisa - 22 april 2012 11:37

... bara dåliga kläder... Har väl aldrig tidigare som nu tyckt att det är det sämsta uttryck citat som finns! Möjligtvis klämkäckt!! 


Visst tusan finns det dåligt väder och det är över oss nu, och har så varit en längre tid Detta avspeglar sig i mitt humör inser jag, tyvärr... :( Skulle väl kanske inte blogga i detta tillstånd...


Anders o Elton är på väg hem från Karlstaddjursjukhus och inväntas om ca 1 timme...


.


Kan tänka mig att glädjen blir stor att återse hemmet och familjen...


Som ni kanske sett på fejjan så fick Elton en massa utslag i onsdagskväll vilket ledde till veterinärbesök. Kortisonspruta, magmedicin och kol i flytande form (en historia för sig i att få i en valp denna svarta vätska o MÄNGD...).


Svullnaderna gick ner snabbt men däremot har dregglandet ökat dag för dag. Eller rättare sagt natt för natt... märktes mest när han sov. Natt till lördag fick vi ha badlakan till slut i sängen för att fånga upp all vätska.

Påsklilja var det vi såg att han tuggat i sig, i liten mängd. Men om man ser till salivmängden så är det herr Padda som tankarna går till... Vi har inte sett honom än och det verkar ju vara liiite väl kallt för honom att titta fram...


Som sagt varken vetten eller vi vet vad som orsakat detta men prover är tagna och Eltons alla värden är bra! Han fick ett medel mot salivutsöndringen och detta stoppade det hela. Vi fick hämta honom om vi ville igår kväll... men som vetten sa... han verkar helt obekymrad över att vara här, glad och tillgiven samtidigt lugn i buren och så kan vi ju se över längre tid så att han inte börjar dreggla igen...


Herr Padda får vi hålla utkik efter och frakta bort... troligtvis kommer han väl tillbaka... vi har liksom haft paddor på tomten ända sedan vi flyttade in... det är ett paddrikt område!!


Anders ringde nyss och avrapporterade lite... bl. a så öste de lovord över killen... go´o glad, mycket anpassningsbar! Det tackar vi för... besannade våra egna intryck. :)


Och då kommer jag in på Whippetbladet som damp ner för några dagar sedan. 


Vissa uttalanden i detta nummer gör mig ledsen och rätt så trött på "tugget"!!! Och det slår mig, tydligen andra också eller kanske tack vare andra, att jävlar vad resultats-lystna vi är... 

Och likväl som att resultatslystna kappare skulle förstöra rasen... så verkar ju resultatslystna showare gå samma väg... men det är ju alltid enklare att göra allt svart o vitt och skylla på någon annan.


Känner inte den där entusiasmen som brukar infinna sig när jag skriver om detta... som sagt... kanske trött på tugget...


Här kommer lite citat och tankar från uppfödare av rasen whippet i sverige...


En uppfödare svara på frågan, "Finns det något som oroar dig gällande rasens framtid", så här bl. a "vi har många nya uppfödare inom rasen"... "när jag var ny så insöp jag så mycket kunskap jag kunde från äldre och mer erfarna uppfödare". 

Vad är det som säger att de nya uppfödarna inte skulle göra på samma sätt... ?


Man besöker en rundbana och "jag blir mycket förvånad när jag tittar på greyhounds och jag undrar i mitt stilla sinne hur vissa individer ens kan gå, eftersom de ser så osunda ut"... sedan buntar man ihop alla kappuppfödare och tror sig veta hur de resonerar och tänker vid val av avelsdjur! HÄR skulle nog jag som en ihopbuntad uppfödare reagera - starkt!


Nu framkommer ju inte på vilket sätt dessa hundar ser osunda ut... men helt uppenbart så kan de springa OCH är byggda för galopp i snabb fart... inte låååånga svepande steg i en utställningsring...


En annan säger... ang. vad de oroar sig för i rasens framtid... "Rasstandardens användningsområde = Kapplöpning. Varken bra för uppfödare eller valpköpare då vissa uppfödare kanske tror, att nu kan vi avla hur som helst bara de springer, och valpköpare kanske backar på sitt val av ras, då de tror att de måste springa kapplöpning för att må bra, och så är det ju definitivt inte. Whippets är en utmärkt sällskapshund". 


Här blir jag liiite mållös... måste jag säga!


Jag har köpt whippets från kennlar som pysslar i huvudsak med enbart utställning, wr/utställning och kapplöpning. Tycker inte att dessa olika kennlars ägare har skiljt sig nämnvärt i vilket syfte de främst velat sålt sin valp... sällskapshund i första hand!

Ingen av dessa uppfödare har påtvingar mig att jag ska göra det eller det... Men här framställs kennlar som sysslar med hundkapp som resultatslystna individer som bara säljer till valpköpare som ska ägna sig åt sporten...

beklämmande att det finns människor som tror att det är på detta vis och framför allt då de rundbaneaktiva kennlarna är så få här i sverige. 


När jag läser så´na här påståenden då förstår jag att diskussionen ligger där den ligger.


Att sedan valpköpare skulle vara så korkade att de tror att de måste rejsa med sin hund... då har väl valpköparen tagit reda på för lite fakta och pratat med för få whippetkunniga - och så´na valpköpare vill vi väl ändå inte ha.


Nej, ibland tycker jag man dumförklarar människor och tror att man vet och kan bäst själv. Säger påhittade saker så att de blir till sanningar istället för att kanske diskutera över "gränserna" och, tror jag, inse att man har rätt så lika syn på vilket mål man har med sin uppfödning. Och framför allt att valparna kommer till ett bra hem.


Alla valpar blir inte stjärnor, vilket vi showar eller rejsar med dem... men de är alla stjärnor hemma! 

OCH den inställningen tror jag de flesta uppfödare har... farligt att tro att "andra" sysslar med en samvetslös uppfödning.... däremot händer det att jag läser att en valp säljs till utställningsintresserade, eller endast till utställningshem och det skulle väl stoppa mig i så fall... ;)Neej, jag tror att vanföreställningen är att kapphundar har det sämre än andra hundar... De drivs och tränas för hårt utav hussar o mattar som egentligen inte ser dem som den lilla gulliga hund de är... tävlingsmaskiner i negativ form.

Men i dagens samhälle är det väl bara att gå ut på Facebook och bloggar och läsa samt se hur dessa hundar sköts o pysslas om som vilka andra hundar som helst... om inte mer! De är sängråttor och soffliggare som upptar ägarnas hela fritid. Inte sällan ser man hur stolta de är över sina hundar, även när de tävlar i de nedre klasserna och de grånosade gamlingarna har ett gott liv.


Vi får sluta att tro en massa... och kanske ta reda på fakta...


Nu orkar jag inte mer... menVill avsluta med något positivt och det i form av vad Åsa Lindholm, kennel Swaara, skriver. Kommer på mig själv med att humma instämmande...

"Men hundavel är ju inte något statiskt, det sker hela tiden en process som för oss åt olika håll. Om vi har en hyfsat hög registreringssiffra så finns det utrymme för whippetar med olika specialiteter. Jag tror det är oundvikligt att en ras där uppfödare och hundägare har olika specialintressen utvecklas åt olika håll. Och det är ingen katastrof". Osv osv


.


Ibland tror jag det beror på vilka "glasögon" vi tar på oss... hur vi väljer att tro och uppfatta saker o ting...


.


.Tur att hundarna inte hör oss... utan njuter av tillvaron!.Längtar....Nu tycker jag naturen får ladda för SOMMAR!!


   

/ L 
ANNONS
 
Åsa

Åsa

22 april 2012 18:45

Lisa..vad skönt att junioren snart är hemma..akta er för herr padda...vad ni än gör!
och vad det gäller WB.så har du kanske sett att jag redan reagerat för exakt samma uttalanden som dig..är själv otroligt ledsen för hur man uttrycker sig om hundkapp/avel/nya uppfödare/rasstandardens funktion/typglidning/greyhound..inte alla delar den uppfattningen tack och lov..men det är illa nog att några välkända etablerade uppfödare har den dåliga smaken att tala illa om sporten och dess anhängare..jag säger som dig..är trött på skiten ..
ha en bra söndagskväll och krama om junioren lite extra!

http://emmalines.bloggplatsen.se

Anders o Lisa

23 april 2012 09:15

Åsa, det var skönt att få hem virvelvinden... Nu är allt återställt!
Herr Padda håller vi utkik efter...

Såg i efterhand att du lagt till text i ditt inlägg... och ja, vi har ju reagerat på samma utlåtanden... inte så konstigt, i mina ögon!

Trött på skiten... ja faktiskt. När man märker att saker står skrivet i sten och att man inte vill ta reda på fakta... då blir det svårt att föra en dialog... det som slår mig är att man inte stryker på foten... utan öppet, i ett medlemsblad, gör så´na här uttalanden... det visar på att man inte har någon som helst respekt för denna grupp av whippetägare/whippetuppfödare... det tycker jag känns hårdast!
Man skiter i om det stämmer... det man säger... illa.

Bra söndagskväll hade vi o junioren kramades om... ha de gott även ni! :)

 
Anncie

Anncie

22 april 2012 19:52

Hej på er i Kroken...
Vad skönt att få läsa att er Elton är
på bättrings vägen :-)
..Mindre kul att läsa i WB på några ställen :-(
Kan inte säga det bättre en det du skriver Lisa,
man blir rent av ledsen...
STOR Suck...och STOR kram till er och vovvarna!
/Anncie

http://www.steelsuccess.se

Anders o Lisa

23 april 2012 08:57

Hej Anncie och tack för dina ord om Eltons välbefinnande!

Ja det var ingen trevlig läsning, bitvis... synd att det ska vara så här. Men det är svårt när människor har bestämt sig för att tycka på ett visst vis om en hel grupp människor och deras hundavel/hundhållning.
Kan tycka att det tar alldeles för stora proportioner ibland...

STOR Kram!

 
Sara

Sara

23 april 2012 08:20

Men lilla gubben. Inte ska man äta saker som inte är bra för lilla magen.
Zeke sänder en krya på sig kram till brorsan och Enzo vill inte vara sämre så han skickar en liten nospuss till systeryster...
Och från mig och Johan får de både an jättekram!

http://sarajohan.bloggagratis.se

Anders o Lisa

23 april 2012 08:44

Har framfört till Elton att man inte ska äta vad som helst!
Men han är inte riktigt med på noterna... "flistuggen" är namnet ibland! :)
Båda "syskonen" sträcker på sig lite x-tra och mottager kramar o nospussar samt sänder tillbaka!!

Kram på er!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders o Lisa - 8 mars 2013 14:25

...har hänt sen sist?    Ja, i december började jag renovera övre "hallen", trapphuset och det ena rummet på övervåningen. Rev en vägg, satte upp ett staket som tydligen ingick i ursprungsplanen 1936, tog fram originaltaket (vanlig fasspånt med e...

Av Anders o Lisa - 7 januari 2013 14:43

    Och det tog sin lilla stund att komma in här... det var så längesedan jag skrev på bloggen så jag hade glömt allt från inloggningsuppgifter till hur man laddar upp kort, men det löste sig på vägen så att säga! :) Vi nosar och letar oss ...

Av Anders o Lisa - 7 oktober 2012 17:35

Tiden flyger iväg, så nu är hösten här...       Klara: ...tar det lugnt, är med på sköna promenader och trappar långsamt ned på sina 2 mediciner.        Elton: ...tar det också lugnt, har växt en del och får göra det i sin egen takt...

Av Anders o Lisa - 6 juni 2012 13:25

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev här på bloggen, but here we go again...   Lusten har inte infunnit sig och så blev jag så vansinnigt sjuk efter förra bloggen. Har fortfarande ont i halsen som kommer och går...    Följde med Linda till ...

Av Anders o Lisa - 2 maj 2012 11:26

Och så kom då värmen tillbaka!   Själv sitter jag snorförkyld med värsta basstämman och hostar. Huvudet känns som fyllt av bomull... Trodde jag klarat mig denna vinter, men se det hade jag inte!   Förra helgen fick Elton testa vår bana lite e...

Presentation


Välkommen!

Rösta!!

Varifrån kommer du?
 Syd
 Öst
 Väst
 Mellan
 Norr
 Europa

Fråga mig

2 besvarade frågor

Familjen


KLARA - Moneystep´s Tala (2008.08.04)
e. Jykä v.d. Spaarne Meute
u. Moneystep´s Tre Rand

ELTON - Old Road´s Kroken (2011.11.04)
e. Blits v.d. Spaarne Meute
u. Old Road´s Chakira

^^^ ^^^

ANDERS - Hedströms Anders (1974.09.27)
e. Torbjörn
u. Aina

LISA - Johanssons Lisa (1967.01.03)
e. Sven
u. Elsa

Gästbok

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se